Äppelpaj



Nu ska ni få ta del av världens godaste pajdeg. Min mammas! Det används även på Café Vi på Backaplan, där jag jobbade förr.
175gram margarin
3dl mjöl
1dl socker
1dl havregryn
1 tsk bakpulver
Smällt margarinet & blanda samman med allt det andra så får du gottigaste degen. Älskar att det är havregryn i, gör den godgod, lite mer tugg i den inte bara en smullig torr deg. TIPS Vi använder oss alltid av mjölkfritt margarin, min bror var allergisk när han var liten på den vägen började det, det gör att degen inte smakar så himla smörigt om ni förstår vad jag menar. Ett tips om ni vill ha en godare smak på den :)
Vid äppelpaj strö på kanel, socker & kardemumma efter smak jättegott.
Vid bärpaj vilket blir saftigare strö på 1dl socker & 2 msk potatismjöl så slipper ni få en bassäng till paj.
Servera med vaniljvisp & vaniljglass ska det vara så ska det vara! mums.
Go fika mina vänner.

Kommentarer
Trackback